Lurer du på hva Aneela Khan og Christian Bakke fra Redd Barna bedriver med på en lørdag? Les detaljert rapport her:

Dagens program var et forsøk på å finne på noe nytt og noe morsomt som ungdommene ikke hadde gjort før. Aneela hadde i forkant av besøket vært i kontakt med både trampolineparken og Popsenteret for å høre hva de kunne tilby oss for å vurdere om dette egnet seg for vår gruppe. Popsenteret var i tillegg så generøse at de spanderte besøket på oss! Dagens program startet med aktivitet på Rush Trampolinepark i Oslo kl. 10.30.

På Pop-senteret kunne ungdommene late som om de var kjendiser med eget album-cover

Fra Redd Barna var vi 3 frivillige og det var 11 ungdommer med. Da vi ankom trampolineparken var det litt skepsis blant ungdommene når de så at det var mest yngre barn som var der og ved spørsmål om hvem som hadde vært der før var det kun en som rakk opp hånda. Skepsisen snudde imidlertid rask til entusiasme og glede når de kom ut på området og fikk prøve seg på mange forskjellige oppgaver og utfordringer. Her kunne de øve på hopp og triks, kaste seg ut i skumgroper fra høye tårn, spille basket- eller kanonball på trampolinebane og kjempe som en gladiator. Blant de mest populære aktivitetene var kanonball, basketball (slam dunk) og en duell hvor det gikk ut på å slå ned motstanderen fra et høyt område ved en klubbe. Den første timen var guidet av en instruktør, mens den andre timen gikk til frihopping. Selv vi frivillige kunne gledelig innrømme at trampolineparken har ingen aldersgrense og ved aktivitetens slutt hadde vi alle gjort oss fortjent til neste punkt på programmet som var et restaurant-besøk på Istanbul i Oslo.

Rush trampolinesenter var gøy for alle aldre!

Her var vi cirka en times tid, fra rundt kl. 13 – 14 før veien gikk videre til neste og siste punkt på programmet, Popsenteret. Dette er et museum i Oslo som omhandlet populærmusikk i Norge de siste 100 årene og som gir besøkende mulighet til å prøve instrumenter og få følelsen av hvordan det er å være artist. Senteret består av fire etasjer og tilbyr både digitale installasjoner, temautstillinger og interaktive opplevelser. De interaktive opplevelsene var til stor glede for flere av ungdommene. I tillegg til å prøve instrumenter var det også mulighet til å lage egne albumcover, få følelsen av å stå på en scene hvor publikum heiet på deg og mikse og spille inn egne låter. Ungdommene gjorde flere forsøk på å spille inn egne låter og spilte inn på flere språk. Her var det ikke mangel på innsats og entusiasme.

Alt i alt synes vi dagens program virket til å være bra for ungdommene der de fikk prøve seg på et bredt spekter av aktiviteter. Ved aktivitetens slutt spurte vi frivillige hvordan ungdommene synes dagen hadde vært og det var utelukkende positive tilbakemeldinger vi fikk. Vi spurte samtidig hva de kunne tenke seg til neste aktivitet og flere forslag meldte seg.

Alt i alt var vi frivillige svært fornøyde med dagen!

Referat fra aktivitet – Redd Barna Moss 17.februar 2018